Nieuws

Ondanks beschikking over renseignement mag fiscus navorderen

19-05-2022


Ook al stuurt een hypotheekverstrekker een renseignement naar de Belastingdienst, dat vormt nog geen garantie dat de inspecteur weet of te veel hypotheekrente is afgetrokken. En dus blijft navordering mogelijk.

Lees verder

Borgstelling MKB-kredieten tot 1 juli 2023 verlengd

19-05-2022


De subsidiemodule Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) wordt verlengd tot 1 juli 2023. Volgens minister Adriaansens is de BMKB een ‘doeltreffende’ manier om bedrijven te helpen.

Lees verder

Ondernemersrisico door moeten wachten op betaling afnemer

18-05-2022


Stel dat een opdrachtnemer een grote afnemer heeft die pas betaalt als hij zelf ook zijn geld heeft ontvangen. Dit wijst erop dat de opdrachtnemer ondernemingsrisico loopt.

Lees verder

Subsidieregeling elektrische vrachtauto’s populair

18-05-2022


De subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische vrachtauto’s (AanZET), die 9 mei openging, kon op grote belangstelling rekenen. Er is op de eerste dag voor ruim € 35 miljoen aangevraagd. Het beschikbare budget van € 13,5 miljoen is daarmee direct overtekend.

Lees verder

Winnend bod op veiling aanvaard? Btw verschuldigd!

17-05-2022


Veilt een btw-ondernemer goederen en diensten via een website? Dan is hij btw verschuldigd op het moment waarop hij de winnende consument een te verzilveren bon overhandigt. Dit geldt ook als in de praktijk niet alle consumenten hun bonnen verzilveren.

Lees verder

Wettelijke betaaltermijn grootbedrijven naar 30 dagen

17-05-2022


Rekeningen van MKB’ers moeten door het grootbedrijf met ingang van 1 juli 2022 binnen 30 dagen worden betaald. Tot 1 juli 2022 is die betaaltermijn 60 dagen. Het besluit met de inwerkingtredingsdatum is in het Staatsblad gepubliceerd.

Lees verder

Geen aftrek van door dga te beïnvloeden boeterente

16-05-2022


Heeft een dga een hypotheek afgesloten bij zijn eigen bv? En kan hij zelf bepalen hoeveel boeterente hij moet betalen bij een voortijdige aflossing? Dan mag hij deze boeterente niet aftrekken, zo oordeelt Rechtbank Den Haag.

Lees verder

Aangemeld bij MijnOverheid? Dan digitale WOZ-beschikking!

12-05-2022


Heeft de eigenaar van een woning eenmaal zich aangemeld voor digitale toezending van WOZ-beschikkingen door de gemeente? Dan kan hij niet meer van de gemeente eisen dat zij hem de WOZ-beschikkingen op papier doet toekomen.

Lees verder

Mogelijke afschaffing 30%-regeling leidt tot onrust

12-05-2022


Zo’n 40 bedrijven, VNO-NCW, Techleap en tal van ondernemersorganisaties hebben de Tweede Kamer in een brief opgeroepen om de 30%-regeling in huidige vorm te behouden. Volgens de ondertekenaars zet dat de Nederlandse bedrijven van de toekomst (scale-ups) op achterstand en maakt Nederland onaantrekkelijker voor het technische talent dat we keihard nodig hebben.

Lees verder

Tijdelijke wijziging Leidraad Invordering 2008

11-05-2022


De staatssecretaris heeft besloten om tijdelijk toe te staan dat de ontvanger aan ondernemers een betalingsregeling kan toekennen voor een maximale looptijd van twaalf maanden, gerekend vanaf de datum waarop de ontvanger de betalingsregeling bij beschikking toestaat.

Lees verder

U kunt ons vrijblijvend mailen via info@fiableadministraties.nl of bellen op 0348-769089.